Hoe voorkom je zelf een verstopping van de afvoerbuizen? Vanaf wanneer bel je een loodgieter? En hoe vind je een goede vakman?

 • Home
 • Loodgieter
 • Hoe voorkom je zelf een verstopping van de afvoerbuizen? Vanaf wanneer bel je een loodgieter? En hoe vind je een goede vakman?
jun 15, 2023

Een verstopte afvoer kan een groot ongemak veroorzaken in ons dagelijks leven. Om dergelijke problemen te voorkomen, is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en te weten wanneer het tijd is om een professionele loodgieter in te schakelen. In dit artikel zullen we enkele tips delen over hoe je zelf verstoppingen kunt voorkomen, wanneer je een loodgieter moet bellen en hoe je een goede vakman kunt vinden in de stad Antwerpen.

Preventieve maatregelen om verstoppingen te voorkomen:

 1. Afvalcorrectie: Gooi geen vet, olie of voedselresten in de gootsteen of toilet. Gebruik in plaats daarvan een afvalbak.
 2. Zeefjes gebruiken: Plaats zeefjes in de afvoer van de gootsteen, douche en badkuip om grote stukken vuil, haren en andere deeltjes op te vangen.
 3. Regelmatig onderhoud: Spoel regelmatig warm water door de afvoerleidingen om vet en ophopingen te verwijderen.

Tekenen dat je een loodgieter moet bellen:

 1. Terugkerende verstoppingen: Als je regelmatig te maken krijgt met verstopte afvoeren, kan dit wijzen op een dieperliggend probleem dat professionele aandacht vereist.
 2. Geurproblemen: Een onaangename geur uit de afvoer kan duiden op een verstopping of een ander probleem met het rioleringssysteem.
 3. Overstromingen: Als het water niet wegloopt en begint te overstromen, is het belangrijk om onmiddellijk een loodgieter te bellen om schade te voorkomen.

Het vinden van een goede vakman:

 1. Vraag om aanbevelingen: Vraag vrienden, familie of buren naar hun ervaringen met loodgieters in Antwerpen en vraag om aanbevelingen.
 2. Controleer vergunningen en certificeringen: Zorg ervoor dat de loodgieter een geldige vergunning heeft en gecertificeerd is om het werk uit te voeren.
 3. Lees recensies en beoordelingen: Doe online onderzoek en lees recensies van andere klanten om een idee te krijgen van de reputatie en kwaliteit van het werk van de loodgieter.

De expertise van LoodgieterJoris: Als je op zoek bent naar een betrouwbare loodgieter in Antwerpen, is LoodgieterJoris een uitstekende keuze. Met hun ervaring, professionaliteit en kennis van de nieuwste technieken en apparatuur, kunnen ze verstoppingsproblemen snel en efficiënt oplossen. Neem contact op met LoodgieterJoris voor deskundig advies en hoogwaardige loodgietersdiensten.

Een reactie achterlaten